Bangladesh

Bangladesh er et land med 161,4 millioner innbyggere og enda flere bor i landet som flyktninger. I Bangladesh finner vi den største flyktningeleiren i verden, og landet opplever ofte katastrofer som ras, flom og epidemier. 

Selv om Bangladesh har gjort fremskritt og tiltak for å redusere fattigdom, er dette fortsatt et av de verdens fattigste land. Innbyggerne som bor under fattigdomsgrensen, lever i en daglig kamp for å finne rent vann og mat. 

Vi hjelper Rohingya-flyktninger i Bangladesh

Imdad Relief Foundation startet reisen mot Bangladesh for å støtte Rohingya-flyktninger som flyktet fra Myanmar (Burma) etter å ha lidd forfølgelse fra regjeringen i 2017. Rundt en million Rohingya-flyktninger flyktet fra sitt eget land etter konflikten mellom minioriteten Rohingya-muslimer og regjeringen. 

Da konflikten brøt ut så vi at det ville være et stort behov for hjelp. Bangladesh er et land som i utgangspunktet har dårlig økonomi og de ville ikke være i stand til å håndtere flyktningkrisen alene. Med støtte fra Cox Bazar reiste vårt team til Bangladesh oktober 2017

Vi dro til Myanmar-grensen for å redde flyktningene og hjelpe dem med medisin, mat, klær, vann og byggingen av bambushus og sanitærannleg. Ved hjelp av donasjoner har vi bygget hjem og skoler for flyktningene i Bangladesh.

Siden den gang har Team Imdad fortsatt å støtte flykningene og vi kommer til og fortsette med dette så lenge behovet finnes.